Autobedrijf Harry Meijndert
Newtonweg 1-B | 3208 KD Spijkenisse
TEL +31 181 617559 | info@harrymeijndert.nl | KvK Rotterdam 88834204 | BTW nr. NL004666325B74
 
Bedrijfsprofiel Autobedrijf Harry Meijndert

Autobedrijf Harry Meijndert is in 1965 begonnen als sloperijbedrijf aan de Nieuwstraat te Spijkenisse. In het begin werd er alleen gehandeld in tweedehands onderdelen, maar na enkele jaren werd er ook gehandeld in en reparaties verricht aan occasions.

Als gevolg van de uitbreidingen van groeigemeente Spijkenisse moest in het Centrum van Spijkenisse de hoeveelheid winkelruimte sterk worden uitgebreid. Het bedrijf bevond zich echter in dat Centrum van Spijkenisse, en als gevolg hiervan moest er eind jaren 70 verhuisd worden naar een nieuwe locatie. Na langdurig overleg met de gemeente werd er gekozen voor een locatie op het industrieterrein Elementenweg. In 1979 werd hier de eerste paal geslagen van het nieuwe pand, en in 1980 was de verhuizing naar de Elementenweg een feit. Het oude pand werd gesloopt, en jaren later werd op deze locatie het winkelcentrum "De Kopspijker" gebouwd.

Op de nieuwe locatie bevond de showroom zich aan de voorkant, het kantoor bevond zich in het midden, terwijl de garage zich aan de achterkant van het gebouw bevond. Na enkele jaren werd het naastgelegen pand, waar eerst een bandenhandel in gevestigd was, bijgekocht. Het bedrijf bestond nu dus uit twee panden. Het bijgekochte gebouw, "De Loods", werd voornamelijk gebruikt voor de opslag van tweedehands onderdelen.

In de loop der jaren verschoof de nadruk naar de handel in en reparaties van occasions, waardoor de terreinoppervlakte die door sloopauto's werd ingenomen steeds meer afnam. Eind jaren 90 werden de milieuwetten dusdanig aangepast dat er voor sloperijen twee opties waren: een autodemontagebedrijf worden met alle bijkomende nieuwe regels, of stoppen. Aangezien de sloperij inmiddels een klein onderdeel van het bedrijf uitmaakte, werd er voor gekozen om met de sloperij te stoppen.

Halverwege de jaren 90 waren er al plannen om op de plek van het industrieterrein Elementenweg een nieuwe woonwijk te bouwen, en aan het einde van de jaren 00 werden deze plannen dusdanig concreet dat er wederom op zoek gegaan moest worden naar een nieuwe locatie. Na wederom langdurig overleg met de gemeente werd er ditmaal gekozen voor een locatie op het industrieterrein Halfweg 2, een gedeelte van een pand aan de Newtonweg. Nadat een groot deel van 2012 gebruikt was om het bestaande pand te splitsen en te verbouwen, werd er medio november 2012 daadwerkelijk verhuisd. Kort hierna werden de oude panden aan de Elementenweg gesloopt.

Hoewel het pand aan de Newtonweg niet groter is dan de oude panden aan de Elementenweg samen, zijn zowel de showroom als de garage groter dan voorheen. Ook wordt het modernere pand door zowel het personeel als klanten zeer op prijs gesteld. Het bedrijf kan met dit nieuwe pand weer jaren vooruit.

Inmiddels is het familiebedrijf overgenomen door een enthousiaste nieuwe generatie.